Bouwheer
Plopsaland nv


Architect
Architecten Verbeke bvba


Studiebureau
Stabitec bvba - Becks bv


Locatie
De Panne


Periode
2013-2014

Waterpark Plopsaland

Plopsaqua is het subtropisch zwemparadijs in Plopsaland De Panne. Het zwembadcomplex werd gebouwd tussen het Plopsa Theater en de De Pannelaan, op de locatie waar voorheen het restaurant ‘De Vergulde Fazant’ en de voormalige parkingang te vinden waren. De capaciteit van het zwembad is voorzien op 750 à 900 personen. De opening van het waterpark was op 22 maart 2015 en was twee weken eerder dan aanvankelijk voorzien. 

In het waterpark wil Plopsa, net zoals in het naastgelegen themapark, streven naar een goede balans voor kinderen, jongeren en volwassenen. Er is in Plopsaqua plaats voor onder andere peuter- en kleuterbaden, aromatische whirlpoolbaden, een buitengedeelte, een golfslagbad en 6 glijbanen. Voor de geoefende zwemmers is er een 25-meterbad met 4 banen. Het waterpark is volledig gethematiseerd, met een typische Plopsa-stempel zoals ook in de parken te vinden is. Hoofdfiguur is Wickie de Viking, in een dorpje waar de smeltende sneeuw centraal staat.

De Plopsa Group werkt nauw samen met de gemeente De Panne voor de ontwikkeling van het zwembad, zo zullen er speciale tarieven gehanteerd worden voor inwoners van De Panne. Naast een belangrijke toeristische meerwaarde, is het waterpark immers ook een belangrijke toevoeging voor de inwoners van of de scholen en groepen uit De Panne en de omringende gemeentes.

Furnibo werd aangesteld als aannemer om de ondergrondse waterdichte constructie en de fundering te bouwen voor het aquapark. Hierbij was planning de grootste uitdaging.