Bouwheer
Gemeente Koksijde


Architect
Xavier Donck & Partners architecten


Studiebureau
Antea Belgium nv


Locatie
Koksijde


Periode
2012-2013

Golfclubhuis 'Hof ter Hille'

In 2000 nam de gemeente Koksijde het initiatief om een nieuw golfterrein in Koksijde aan te leggen. Studies hadden immers aangetoond dat er aan de Westkust behoefte was aan een volwaardige golfbaan. Meer dan veertien jaar later, na het doorlopen van tal van administratieve procedures, werd op 21 juni 2014 Koksijde Golf ter Hille in definitief in gebruik genomen. Koksijde Golf ter Hille vult een leemte in voor de golfliefhebbers aan de Westkust. Niet alleen onder de bewoners, maar ook onder de toeristen en tweede verblijvers in Koksijde bevinden zich namelijk heel wat potentiële golfspelers.

Deze prachtige golfbaan is geïntegreerd in het polderlandschap aan de Belgische Westkust en is gelegen op slechts 2 km van de Noordzee. De 18 holes championship course Langeleed en de 9 holes course Hazebeek zijn aangelegd volgens de allerhoogste Europese normen. De banen vormen een schitterende uitdaging voor zowel de professionele als de recreatieve golfspeler. Koksijde Golf ter Hille beschikt over uitgebreide faciliteiten die de mogelijkheid bieden tot het inrichten van stages en trainingen op het allerhoogste niveau.

In het nieuwe clubhuis vindt u een uitgebreide shop en kan u in de brasserie en het restaurant genieten van een heerlijke snack of maaltijd met een prachtig zicht op de golfbaan. De club ontleent zijn naam aan Hof ter Hille, een voormalige hoeve palend aan de golfbaan. Hof ter Hille was een omgrachte pachthoeve, gekocht in de 14e eeuw door de duinheren. Op deze site bevindt zich het huidige clubhuis.

Furnibo stond in voor de bouw, renovatie en coördinatie van dit clubhuis, en dit voor de loten ruwbouw, afwerking en technieken.