Bouwheer
THV Louis Baretta


Architect
PVL architecten


Studiebureau
Stedec NV - Dexco NV


Locatie
Veurne


Periode
2015-2016

Residentie Louis Baretta

Het project "Louis Baretta" situeert zich nabij het centrum van Veurne, op de Brugse Steenweg. Voor veel mensen een ideale ligging aangezien de wandelafstand tot het centrum miniem is en de kwaliteitszaken waar u uw boodschappen kunt doen binnen handbereik zijn. Het project huisvest 10 appartementen van 70 tot 175 m2 woonoppervlak en 10 garagestaanplaatsen achteraan het perceel.

Dit architecturaal pareltje werd uitgewerkt met creativiteit en liefde voor hedendaags wooncomfort en modern architectuur. Vooral de ruime zonneterrassen zullen de bewoners weten te bekoren. De ruime en praktisch ingedeelde appartementen, de aandacht voor maximale lichtinval, alsook de parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw zijn de onbetwistbare troeven van dit woonproject.

De naam van het project vindt zijn oorsprong in de Belgische schilderkunst. Louis Baretta (1866 Veurne - 1928 Brussel) was een Belgisch kunstschilder afkomstig uit Veurne en wordt gerekend tot de grote generatie van Belgische symbolisten, waaronder James Ensor en Fernand Khnopff, met wie hij ook bevriend was.

Als algemeen aannemer werd dit project van a tot z gebouwd en gecoördineerd door Bouwbedrijf Furnibo. Ook de klantenbegeleiding nam Furnibo voor zijn rekening.