Bouwheer
Solid Real Estate NV


Architect
EL Architects cvba


Studiebureau
Stedec - Dexco NV


Locatie
Moeskroen


Periode
2014-2016

Les Moulins

Het project “Les Moulins” omvat twee gebouwen: de residenties 'Le Moulin Storme' en 'Le Moulin Lamote' met 53 appartementen, een ondergrondse parking en een gemeenschappelijke tuin ontworpen door een tuinarchitect. De rustige groene omgeving, de vlotte bereikbaarheid, de strakke en moderne architectuur, de gekozen ligging van de verschillende woonmogelijkheden en de hoogwaardige afwerking staan garant voor optimaal wooncomfort.

De appartementen spreken een ruim publiek aan. Elk appartement bestaat uit één, twee of drie slaapkamers, een ruime woonkamer, een volledig ingerichte keuken, een badkamer en een groot terras. De appartementen op de benedenverdieping beschikken tevens over een eigen tuin die grenst aan de gemeenschappelijke tuin. De appartementen zijn toegankelijk via de hoofdingang tussen de twee residenties, maar ook via de rue des Pyramides en de rue des Moulins. De toegang tot de ondergrondse parking bevindt zich in de rue des Pyramides.

Het project is een schoolvoorbeeld van duurzaam bouwen en houdt tegelijkertijd rekening met toekomstige woonnormen. De appartementen kregen energielabel A en presteren dus bijzonder goed op het vlak van energieverbruik. Bij de keuze van de materialen en bouwmethodes werd gezocht naar energie-efficiënte oplossingen en er werd bijzondere aandacht besteed aan de comfort, veiligheid, rust en de privacy van de bewoners.

Het afwerkingsniveau van elk appartement wordt bepaald in samenspraak met de koper. De aannemer levert voor elk appartement een dienst op maat van de klant zodat die op basis van zijn eigen wensen en behoeften zelf de indeling en afwerkingsmaterialen kan kiezen. Het ontwerp van een appartement 'op maat' wordt zo samen met de klant uitgewerkt.