Bouwheer
Jana Invest


Architect
Project Architecten


Studiebureau
Cobe


Locatie
Blankenberge


Periode
2015-2017

Zenith woonproject

Op de hoek van de Molenstraat en de Onderwijsstraat te Blankenberge werd 'Zenith' woonproject gebouwd. Met open zicht op de Rochuskerk, op een boogscheut van het stadscentrum en op wandelafstand van de zee.

Het gebouw telt 21 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Er werd gekozen voor een lage bebouwing van 5 bouwlagen. Op het gelijkvloers bevinden zich 3 commerciële ruimtes. De eerste, tweede en derde verdieping hebben elk 5 wooneenheden. Op de vierde en vijfde verdieping bevinden zich 6 duplexappartementen. De ondergrondse verdieping, te bereiken via een autolift, omhelst 10 ruime, gesloten garageboxen alsook een gemeenschappelijke fietsenberging. De tellerlokalen voor nutsvoorzieningen bevinden zich eveneens op de ondergrondse verdieping.

Een frisse architectuur en vernieuwend gebruik van duurzame materialen, … Dit alles zorgt ervoor dat 'Zenith' woonproject alle ogen naar zich toe trekt, zonder in te boeten aan uw wooncomfort. Er werd een speelse gevel gecreëerd met contrast tussen wit, strak beton en een karaktervolle, ruwe baksteen. De grote raampartijen zorgen voor een optimale en aangename lichtinval in elk appartement. De ruime leefterrassen voorkomen ongewenste inkijk.