Eerste steenlegging Fluvius

In het bedrijventerrein Blauwe Toren in Brugge bouwen we in samenwerking met ION een nieuw kantoorgebouw voor Fluvius.

Op de site van 12.500 m² aan de Blankenbergse Steenweg belooft dit gebouw een toekomstgerichte werkplek te worden met een kantoorruimte van 3.000 m2 voor 150 werknemers – verspreid over 3 bouwlagen – met ernaast een overdekt magazijn van zo’n 1.600 m2.  

In dit nieuwbouwproject worden onder andere een BEO-veld en zonnepanelen voorzien om te voldoen aan de GRO duurzaamheidsaspecten van de Vlaamse Overheid. Als onderdeel van een duurzame toekomst, wordt ook laadinfrastructuur voor elektrische wagens geïntegreerd.

Het nieuwe kantoor laat toe een flexibele indeling te creëren van de ruimtes. Het wordt voorzien van een computervloer, dit is een verhoogde vloer waardoor er ruimte ontstaat voor bekabeling. Verder biedt het kantoor een klimaatplafond, die zorgt voor verwarming of verkoeling van de ruimte door middel van watervoerende elementen in het plafond.  

De gevel van het kantoorgebouw is opgebouwd uit een geavanceerd gordijngevelsysteem met blinde panelen van Dekton, dit geeft het gebouw een moderne uitstraling. Bovendien wordt deze site omgetoverd tot een groene omgeving, waardoor het kantoor, de parking en de buitenopslag omringd worden door natuur.

De werken gingen reeds van start in juli met de afbraak van het toenmalige gebouw. Gisteren vond de eerste symbolische steenlegging plaats in aanwezigheid van Fluvius, ION en burgemeester Dirk De Fauw. De voltooiing staat gepland voor eind 2024.

Architect: Wielfaert Architecten
Studiebureau technieken: BM Engineering
Studiebureau stabiliteit: Cobe

Meer informatie vind je in dit artikel.